menusearch
ireconews.com

ایران به دنبال توافق برابر است؛ نه تسلیم

جستجو
يكشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۷:۳۴:۱۳
۱۴۰۴/۱/۲۳ شنبه
(0)
(0)
ایران به دنبال توافق برابر است؛ نه تسلیم
ایران به دنبال توافق برابر است؛ نه تسلیم

کامفورت ارو در نشریه فارن‌افرز با بیان اینکه هیچ‌کس از جنگ ایران و آمریکا سودی نخواهد برد و همه برای اجتناب از آن تلاش دارند، می‌نویسد: مذاکرات عمان می‌تواند اوضاع را در مسیری امیدوارکننده قرار دهد.
روز شنبه ۱۲ آوریل، مقامات آمریکایی و ایرانی، مذاکرات بر سر محدود کردن برنامه هسته‌ای تهران را از سر خواهند گرفت. این مذاکرات باید به جای انتظار برای تسلیم شدن ایران، اهداف قابل دستیابی را دنبال کند. کامفورت ارو، رئیس و مدیرعامل گروه بین‌المللی بحران، ۱۱ آوریل در فارن افرز نوشت: این مذاکرات پس از آن صورت می‌گیرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در اوایل ماه مارس نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب ایران ارسال و در آن پیشنهاد مذاکره را مطرح کرد.
ترامپ با اعلام این مذاکرات گفت: ما یک جلسه بسیار بزرگ داریم و افزود: «ما خواهیم دید که چه اتفاقی می‌تواند بیفتد.» دلایلی وجود دارد که امیدواریم تصمیمات ترامپ موفق شود. رئیس‌جمهور تقریبا به طور غریزی عاشق معامله است و اعلام کرده که می‌خواهد دوباره ایران را شکوفا کند. اما دلایلی برای دلهره‌آور بودن نیز وجود دارد. مقامات آمریکایی حتی در‌حالی‌که از مذاکرات استقبال کرده‌اند، اما فشار بر تهران را افزایش داده‌اند. دولت اعمال تحریم‌ها را دوچندان کرده است - رویکردی که ظاهرا با هدف فشار بیشتر بر ایران است - و حملات هوایی را علیه یمنی‌های مورد حمایت ایران آغاز کرده است. خود ترامپ حتی به ایران مهلت دوماهه فشرده برای دستیابی به توافق در مورد برنامه هسته‌ای‌اش داده است. اگر دو طرف شکست بخورند، او صریحا تهدید به حمله کرده است.
هیچ‌کس نباید خواهان جنگ بین ایران و آمریکا باشد. اگر واشنگتن به تاسیسات هسته‌ای تهران حمله کند، ممکن است برنامه را به طور موقت به عقب براند. اما ایران پس از آن می‌تواند تلاش‌های خود برای دستیابی به هسته‌ای را دوچندان کند. ایران همچنین فورا به حملات منطقه‌ای خود پاسخ می‌دهد و خاورمیانه را بیشتر متلاطم می‌کند. دلیلی وجود دارد که حتی ترامپ گفته است که «همه موافقند که انجام یک توافق بر انجام امور بدیهی ارجحیت دارد.»
اما شروع مذاکرات یک چیز است، دستیابی به توافق چیز دیگری است. شکی نیست که ایالات متحده می‌تواند با استفاده از شمشیر برنده، فشار اقتصادی قابل‌توجهی بر جمهوری اسلامی ایران وارد کند.در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، با تحریم‌های اقتصادی که او در قالب «فشار حداکثری» احیا کرده بود، این وضعیت مشهود بود. با‌این‌حال، برای به ثمر رساندن اقدامات دیپلماتیک، ترامپ باید به جای اینکه انتظار تسلیم شدن آشکار از تهران را داشته باشد، اهداف قابل‌دستیابی را دنبال کند. مقامات ایرانی بر این باورند که تنها چیزی که از تحریم‌های آمریکا خطرناک‌تر است، تسلیم شدن در برابر خواسته‌های حداکثری است.