menusearch
ireconews.com

برگزاری آفلاین انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی میزان مشارکت را کاهش می‌دهد

جستجو
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ | ۸:۱۸:۵۴
۱۴۰۳/۸/۱۵ سه شنبه
(0)
(0)
برگزاری آفلاین انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی میزان مشارکت را کاهش می‌دهد
برگزاری آفلاین انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی میزان مشارکت را کاهش می‌دهد

عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ضمن اشاره به کاهش مشارکت در انتخابات اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی با برگزاری آفلاین و حضوری این انتخابات اظهار کرد: انتخابات اتحادیه‌ای که مربوط به کسب و کارهای آنلاین است باید به‌صورت آنلاین برگزار شود، مخالفان این موضوع علاقه‌ای به شکل‌گیری این اتحادیه ندارند.
رضا الفت نسب - عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی - در نشست خبری با موضوع چالش‌های کسب و کارهای مجازی در آستانه برگزاری انتخابات اتحادیه‌ کشوری کسب و کارهای مجازی اظهار کرد: متاسفانه دور اول انتخابات اتحادیه به صورت آفلاین برگزار شد. اتحادیه کسب و کار مجازی سال ۱۳۹۶ راه‌اندازی شد و باید انتخابات آن در سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شد و دور دوم آن متاسفانه سه سال به تاخیر افتاد. درست است که دور دوم این انتخابات برگزار شد اما به دلیل اتفاقاتی که در این سه سال در اتحادیه کسب و کار مجازی رخ داد از جمله اینکه تشریفات قانونی آن به درستی انجام شود، انتصابات در اتحادیه صورت گرفت و ارتباط اعضا به‌طور تقریبی با اتحادیه قطع شد و این مسئله کاهش شدید میزان مشارکت‌ها در انتخابات را به همراه داشت.
وی افزود: فعالیت کسب و کار مجازی به‌طور کلی در زمینه کسب و کارهای آنلاین است که در بستر اینترنت فعالیت می‌کنند و بایستی انتخابات آن نیز به صورت آنلاین برگزار شود، اینکه انتخابات آن به صورت آفلاین برگزار شود، با توجه به اینکه تعداد زیادی از اعضا در سراسر کشور پراکنده هستند و در شهرستان‌ها، استان‌ها، مراکز استان‌ها حضور دارند دشوار است چرا که در دور اول انتخابات متاسفانه صرفا در مراکز استان‌ها امکان رای‌گیری وجود داشت که آن نیز به درستی انجام نشد. به‌طور مثال در مشهد یک مکانی که منزل مسکونی بود را به عنوان محل رای‌گیری در نظر گرفتند که در نهایت نیز متوجه شدیم که محل رای‌گیری را تغییر داده‌اند و به نظر من برگزارکنندگان رای‌گیری اصلا دغدغه نداشته و ندارند که این اتحادیه به درستی شکل‌گیرد.
الفت نسب ادامه داد: ما در این زمینه بارها درخواست دادیم و رئیس مرکز اصناف نیز در دوره اول اعلام کردند که انتخابات دوره دوم به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد، اما متاسفانه مجددا متوجه شدیم که مرکز اصناف نامه‌ای را ابلاغ و اعلام کرده است که انتخابات در ۲۰ آبان به‌صورت حضوری خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه همچنان پیگیری‌ها برای برگزاری آنلاین انتخابات انجام می‌شود و معاونت علمی و وزارت صمت نیز در این زمینه بسیار تلاش کرده‌اند مطرح کرد: گزینه قطعی که در حال حاضر وجود دارد، انتخابات به صورت حضوری است و تصور ما این است که با توجه به مشکلات موجود، مشارکت در این دوره انتخابات حتی کمتر از دوره قبل خواهد بود و این نشان‌دهنده این است که دوستان، علاقه‌ای به شکل‌گیری این اتحادیه و یا شکل‌گیری آن با مشارکت تمام، ندارند.
عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ادامه داد: برخی در اسناد مرکز اصناف اعلام کرده‌اند که شاید در انتخابات آنلاین مشکل احراز هویت وجود داشته باشد اما با توجه به ابزارهایی که امروزه وجود دارد، موضوع احراز هویت حل شده است. امروزه حتی، در سامانه ثنای قوه قضاییه نیز شما به صورت غیر حضوری ثبت نام و سپس تصویر خود را پردازش می‌کنید و این تصویر با کارت ملی در ثبت احوال تطبیق داده می‌شود. به راحتی می‌توان از این روش‌ها استفاده کرد و احتمال تقلب در این موارد بسیار ضعیف است.
وی ضمن اشاره به اینکه در برخی انتخاباتی که در شهرهای مختلف برگزاری می‌شود، مخدوش بودن انتخابات و خرید و فروش رای رخ می‌دهد، اظهار کرد: در شیوه برگزاری آنلاین، با وجود فناوری و ابزارهای موجود انتخابات بسیار شفاف برگزار می‌شود و از تمام ۷۰۰۰ نفر عضو اتحادیه که در دور اول یک سوم و در دوره دوم یک چهارم آن‌ها حضور می‌یافتند شرکت می‌کنند که در شیوه حضوری بعید می‌دانم این میزان مشارکت وجود داشته باشد.
الفت نسب ادامه داد: موضوع چندان برای ما روشن نیست. در انتخابات حدود ۴۵ نفر شرکت کردند و تایید صلاحیت شدند امیدواریم اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد. امروزه کسب و کارها با موضوعات مختلفی درگیر هستند از محدودیت‌ها و فیلترینگ گرفته تا نماد اعتماد الکترونیکی که متاسفانه تبدیل به ابزار شده است.
وی افزود: در گذشته اگر فردی بابت خرید اینترنتی انجام شده، مشکلی داشت خودمان بررسی نمی‌کردیم بلکه آن را به اتحادیه فناوران می‌فرستادیم تا بررسی کند و تعاملات خوبی نیز وجود داشت اما طی سه سال گذشته به دلیل اتفاقات رخ داده، این تعاملات از بین رفت.
عضو هیات مدیره اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی تاکید کرد: اعتقاد ما بر این است که اصناف و مغازه‌داران نیازی به اخذ مجوز از اتحادیه‌ها ندارند چراکه سال‌ها فعالیت صنفی داشته‌اند اما ما می‌توانیم به اتحادیه‌ها و مشاغلی که سایت دارند و مبنای شغل و فعالیتی آن‌ها در بستر فضای مجازی است کمک کنیم که قوانین تجارت الکترونیک را رعایت می‌کنند.
وی در پایان گفت: نکته مهم این است که برخی به دنبال این هستند که این اتحادیه به‌صورت استانی تشکیل شود که بسیار خطرناک است و فعالیت مشاغل آنلاین را با مشکل مواجه می‌کند چراکه در آن صورت هر اتحادیه‌ای می‌تواند دستورالعمل خاص خود را داشته باشد و این یک چالش بزرگ است.