menusearch
ireconews.com

ترامپ در تدارک طرح تقویت صادرات گاز و حفاری نفت آمریکا

جستجو
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ | ۸:۲۱:۱۰
۱۴۰۳/۹/۶ سه شنبه
(0)
(0)
ترامپ در تدارک طرح تقویت صادرات گاز و حفاری نفت آمریکا
ترامپ در تدارک طرح تقویت صادرات گاز و حفاری نفت آمریکا

تیم انتقالی دونالد ترامپ، یک بسته انرژی متنوع را تهیه کرده‌اند تا به محض رسیدن او به قدرت، مجوزهای صادرات پروژه‌های جدید گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) و افزایش حفاری نفت در سواحل آمریکا و زمین‌های فدرال، تصویب شود.
این برنامه، تا حد زیادی، منعکس کننده وعده‌هایی است که ترامپ در زمان انتخابات داد اما نیت او برای اجرای این برنامه در روز اول فعالیت دولتش، نشان می‌دهد که تولید نفت و گاز به همراه مهاجرت، یکی از ارکان اصلی برنامه اولیه ترامپ است.
ترامپ جمهوریخواه همچنین قصد دارد بعضی از قوانین و مقررات اقلیمی کلیدی دولت دموکرات بایدن مانند اعتبارهای مالیاتی برای خودروهای برقی و استانداردهای جدید نیروگاه‌های پاک را که حذف نیروگاه‌های گازسوز و زغال سوز را مد نظر دارند، باطل کند.
به گفته منابع آگاه، اولویت اول، لغو توقف صدور مجوزهای پروژه‌های جدید صادرات ال‌ان‌جی و تایید فوری مجوزهای معلق است. ترامپ همچنین به دنبال افزایش مجوزهای حفاری در زمین‌های فدرال و بازگشایی برنامه‌های حفاری پنج ساله در سواحل آمریکا است.
ترامپ در یک حرکت نمادین، قصد دارد خط لوله کی‌استون را تصویب کند که مجوزش در اولین روز ریاست جمهوری بایدن متوقف شد. اما هر شرکتی که به دنبال تلاش چند میلیارد دلاری برای انتقال نفت خام کانادا به آمریکا است، باید از صفر شروع کند، زیرا مواردی مانند حق ارتفاق به صاحبان زمین بازگردانده شده است.
کارولین لیویت، سخنگوی تیم انتقالی ترامپ، در بیانیه‌ای گفت: مردم آمریکا می‌توانند با استفاده از قدرت اجرایی رئیس‌جمهور ترامپ در روز اول، به وعده‌هایی که در مبارزات انتخاباتی به آنها داده بود، اعتماد کنند.
بسیاری از عناصر این طرح، برای تصویب در کنگره یا سیستم نظارتی کشور، زمان می‌برد. ترامپ وعده داده است که در اولین روز ریاست جمهوری خود، وضعیت اضطراری انرژی اعلام می‌کند تا موانع را دور بزند و تغییراتی را در یک برنامه شتاب یافته، اعمال کند.
ترامپ همچنین از کنگره درخواست خواهد کرد بودجه جدیدی را فراهم کند تا بتواند ذخایر استراتژیک نفت کشور را که به عنوان یک منبع اضطراری نفت خام ایجاد شده بود و در دوران بایدن برای کمک به کنترل قیمت‌ سوخت پس از بحران اوکراین و تورم بالا در دوران پاندمی کرونا به شدت کاهش یافت، بازسازی کند. بازسازی این ذخایر باعث افزایش تقاضای کوتاه مدت برای نفت و تشویق تولید در آمریکا می‌شود.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین انتظار می‌رود ترامپ بر آژانس بین‌المللی انرژی که به کشورهای صنعتی در مورد سیاست انرژی مشاوره می‌دهد، فشار بیاورد. جمهوریخواهان از تمرکز آژانس بین‌المللی انرژی بر سیاست‌های کاهش انتشار آلایندگی، انتقاد کرده‌اند. مشاوران ترامپ از او خواسته‌اند که از کمک مالی به آژانس بین‌المللی انرژی خودداری کند، مگر اینکه این آژانس، مواضع بیشتری برای حمایت از نفت اتخاذ کند.
ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود نشان داد مایل است نقشی فعال در شکل دادن به قیمت نفت ایفا کند. در سال ۲۰۱۸، اوپک را برای افزایش تولید برای کاهش قیمت‌ سوخت تحت فشار گذاشت و سپس در سال ۲۰۲۰، این گروه را متقاعد کرد که تولیدش را کاهش دهند زیرا می‌خواست صنعت نفت شیل آمریکا را که در پی شیوع کرونا و سقوط قیمت‌ها، در ورطه ورشکستگی بود، نجات دهد.
با وجود برنامه‌های ترامپ برای تسهیل قوانین زیست محیطی، تحلیلگران انتظار دارند شرکت‌های سهامی عام بزرگ نفتی، انگیزه خود را برای محدود کردن انتشار گازهای گلخانه‌ای حفظ کنند؛ به خصوص وقتی صحبت از متان می‌شود که یک گاز گلخانه‌ای قوی است.