menusearch
ireconews.com

افزایش بی‌سابقه قیمت قهوه

جستجو
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ | ۲:۵۱:۲۳
۱۴۰۳/۹/۲۶ دوشنبه
(0)
(0)
افزایش بی‌سابقه قیمت قهوه
افزایش بی‌سابقه قیمت قهوه

تحلیلگران معتقدند افزایش بی‌سابقه قیمت قهوه همچنان ادامه خواهد داشت و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا این روند کاهشی شود و قیمت یکی از مهم‌ترین کالاهای جهان به ثبات برسد.
بر اساس گزارشی از سی‌ان‌بی‌سی، قیمت قراردادهای آتی قهوه عربیکا برای تحویل در ماه مارس، روز سه شنبه به طور قابل توجهی افزایش یافت و به بالاترین سطح خود در نزدیک به ۵۰ سال گذشته یعنی ۳۴۸.۳۵ سنت در هر پوند رسید؛ اگرچه پس از آن مقداری از این افزایش قیمت کاهش یافت، اما همچنان نسبت به ابتدای سال، ۷۰ درصد رشد داشته است.
براساس این گزارش، آخرین باری که قیمت قهوه عربیکا، پرطرفدارترین نوع قهوه در جهان، به این حد رسید، به سال ۱۹۷۷ برمی‌گردد. در آن سال، بارش برف سنگین در برزیل باعث نابودی بخش بزرگی از مزارع قهوه شده بود و این عامل اصلی افزایش شدید قیمت‌ها بود.
دانه‌های عربیکا، با طعم نرم و شیرین خود، محبوب‌ترین دانه‌های قهوه در جهان هستند و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد بازار جهانی قهوه را به خود اختصاص داده‌اند. این دانه‌ها به دلیل کیفیت بالای‌شان، بیشتر در تهیه‌ اسپرسو و سایر نوشیدنی‌های حرفه‌ای قهوه به کار می‌روند.
خشکسالی‌های شدید و افزایش دما، همراه با وابستگی جهانی به تعداد محدودی از مناطق تولیدکننده، دلایل اصلی افزایش چشمگیر قیمت‌ها هستند.
در ماه‌های اخیر، قیمت هر دو نوع دانه قهوه عربیکا و روبوستا، به بالاترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده است. دانه‌های روبوستا که به طعم قوی و تلخ خود شناخته می‌شوند و معمولاً در قهوه‌های فوری استفاده می‌شوند، نیز در اواخر نوامبر رکورد جدیدی را ثبت کردند.
قهوه که پس از نفت دومین کالای پرطرفدار در جهان است، با افزایش قیمت بی‌سابقه‌ای روبه رو شده است. نگرانی‌ها در مورد کاهش تولید قهوه در برزیل، بزرگترین تولیدکننده‌ قهوه در جهان، عامل اصلی این افزایش قیمت است
اوله هانسن، کارشناس ارشد بازار کالا در ساکسو بانک، در گزارش اخیر خود اعلام کرد که برزیل در ماه‌های اخیر شرایط آب و هوایی بسیار نامناسبی را تجربه کرده و خشکسالی شدید در ماه‌های اوت و سپتامبر و سپس بارندگی‌های شدید در ماه اکتبر باعث نگرانی از کاهش تولید قهوه شده است. به همین دلیل، انتظار می‌رود قیمت قهوه برای مدتی طولانی بالا بماند.

 

 

 

 

 

 

قهوه که به نوشیدنی محبوب میلیاردها نفر در جهان تبدیل شده، با افزایش تقاضا در چین روبرو شده است. با این حال، تولید قهوه با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند. اوله هانسن، کارشناس بازار کالا، می‌گوید: «مانند کاکائو، قهوه در مناطق گرمسیری محدودی کشت می‌شود و کشورهای اصلی تولیدکننده آن برزیل، ویتنام، کلمبیا و اتیوپی هستند».

هانسن هشدار می‌دهد که تمرکز تولید قهوه در چند کشور اصلی مانند برزیل و ویتنام که بیش از نیمی از قهوه‌ جهان را تولید می‌کنند، باعث شده است که این صنعت به شدت تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی قرار گیرد.
وزارت کشاورزی آمریکا در گزارش اخیر خود پیش‌بینی کرده است که برزیل، بزرگترین تولیدکننده قهوه در جهان، در سال آینده حدود ۶۶.۴ میلیون کیسه قهوه تولید خواهد کرد. این پیش‌بینی نشان می‌دهد که برزیل همچنان سهم عمده‌ای در بازار جهانی قهوه خواهد داشت.
وزارت کشاورزی آمریکا اعلام کرد که تولید قهوه در برزیل به دلیل شرایط آب و هوایی نامناسب، به ویژه بارندگی‌های نامنظم، حدود ۵.۸ درصد کمتر از پیش‌بینی‌های قبلی خواهد بود.
کارلوس مرا، رئیس بخش کالاهای کشاورزی در رابوبانک هلند، در مصاحبه‌ای تصویری با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: شرایط آب و هوایی نامساعد در برزیل باعث شده که برداشت قهوه عربیکا برای پنجمین سال متوالی کمتر از انتظار باشد. این موضوع باعث نگرانی زیادی در صنعت قهوه شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تغییرات آب و هوایی تهدید جدی برای تولید قهوه است، گفت: دقیقاً اندازه‌گیری این تهدید دشوار است، اما شواهد نشان می‌دهد که شرایط آب و هوایی شدید مانع رشد طبیعی درختان قهوه می‌شود.مرا پیش‌بینی کرد که با توجه به شرایط فعلی، قیمت قهوه ممکن است حتی از سطح رکورد فعلی خود نیز بالاتر برود.
تحلیلگران معتقدند که شرکت‌های تولیدکننده قهوه به زودی مجبور می‌شوند افزایش قیمت دانه‌های قهوه را به مصرف‌کنندگان منتقل کنند. نستله، بزرگ‌ترین شرکت قهوه دنیا، تایید کرده است که به دلیل افزایش قیمت دانه قهوه، مجبور شده قیمت محصولات خود را بالا ببرد و اندازه بسته‌بندی‌ها را کوچک‌تر کند. آنها می‌گویند که این تصمیم برای جبران هزینه‌های اضافی تولید است.
یک سخنگوی نستله گفته است: «متأسفانه، هزینه تولید قهوه به شدت افزایش یافته است و ما مجبوریم این افزایش هزینه را به نحوی جبران کنیم.»
شرکت‌های بزرگ دیگری مانند لاوازا و استارباکس هنوز در این مورد اظهار نظر رسمی نکرده‌اند.