menusearch
ireconews.com

سفرنامه دوشنبه

جستجو
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۸:۳۴:۲۰
۱۴۰۳/۱۰/۲۷ پنجشنبه
(0)
(0)
سفرنامه دوشنبه
سفرنامه دوشنبه

دکتر مسعود پزشکیان که به دعوت رسمی آقای «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان به منظور دیداری دوجانبه عازم این کشور شده بود، در بدو ورود به فرودگاه دوشنبه، مورد استقبال وی قرار گرفت.
رئیس جمهور پزشکیان، در این سفر با علاوه بر دیدار با سران تاجیکستان، چند سند همکاری مشترک نیز به امضا رساند.
رئیس جمهور کشورمان در بدو ورود به تاجیکستان، با حضور در مجتمع آشتی ملی این کشور در شهر دوشنبه، به تندیس شاهاسماعیل سامانی ادای احترام کرد.
در مراسم استقبال رسمی، پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور، 21 گلوله توپ به افتخار سفر رسمی دکتر مسعود پزشکیان شلیک شد و سپس سران دو کشور از گارد تشریفات میدان سان دیدند.
روسای جمهور ایران و تاجیکستان در مراسم امضای اسناد همکاری دو کشور توسط مقامات عالی‌رتبه نیز حضور یافته و پس از امضای بیانیه مشترک، در نشستی مطبوعاتی نتایج رایزنی‌ها و مذاکرات خود را تشریح خواهند کرد.


درنشست هیئت‌های عالی‌رتبه ایران و تاجیکستان؛
دکتر پزشکیان: ایران و تاجیکستان می‌توانند همکاری‌های گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف داشته باشند


رئیس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایران و تاجیکستان می‌توانند همکاری‌های عمیق‌تر و گسترده‌تری در زمینه‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی داشته باشند، اظهار داشت: توافق‌نامه‌هایی که امروز امضا می‌شود، به گسترش بیشتر روابط فیمابین منجر خواهد شد.
دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز پنجشنبه به وقت محلی، در ابتدای مذاکرات مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور، با ابراز خوشحالی از حضور در تاجیکستان، گفت: با وجود احساس صمیمیت و دوستی که با شما دارم، فکر می‌کنم در کشور خودمان هستم و گویی شما بخشی از خود ما در نقطه‌ای دیگر هستید.
رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه ایران و تاجیکستان می‌توانند همکاری‌های عمیق‌تر و گسترده‌تری در زمینه‌های علمی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی داشته باشند، اظهار داشت: توافق‌نامه‌هایی که امروز امضا می‌شود، به گسترش بیشتر روابط فیمابین منجر خواهد شد.
دکتر پزشکیان گسترش روابط میان دو کشور را مایه رفع بسیاری از مشکلات توصیف و تصریح کرد: دو کشور می‌توانند در زمینه رفع مشکلات جهان اسلام و از جمله مسائل مربوط به افغانستان و سوریه، همفکری و همکاری کنند.

 

امامعلی رحمان: باور دارم مذاکرات دوجانبه راهگشای روابط گسترده‌تری میان ایران و تاجیکستان خواهد شد

 

«امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان نیز در ابتدای این مذاکرات، ضمن تاکید بر اهمیت پیشینه تمدنی مشترک دو کشور اظهار داشت: مردم ایران و تاجیکستان مشترکات فرهنگی و تاریخی فراوانی دارند و مذاکرات هیئت‌های عالیرتبه دو طرف می‌تواند زمینه‌های همکاری فراوانی را رقم بزند.
رئیس جمهور تاجیکستان با ابراز خوشحالی از سفر دکتر پزشکیان و هیئت همراه به این کشور، تاکید کرد: باور دارم که مذاکرات دوجانبه راهگشای روابط گسترده‌تری میان ایران و تاجیکستان خواهد شد.
روسای جمهوری دو کشور همچنین در مذاکرات دوجانبه ضمن بررسی طرح‌ها و پروژه‌های مشترک، درباره چگونگی تسریع در اجرای پروژه‌ها و رفع موانع پیش‌رو بحث و مذاکره کردند.


با حضور روسای جمهور دو کشور صورت گرفت؛
امضای 23 یادداشت و سند همکاری مشترک میان ایران و تاجیکستان


ایران و تاجیکستان، علاوه بر امضای 22 سند و یادداشت تفاهم همکاری مشترک که میان مقامات عالی دو کشور به امضا رسید، یک بیانیه مشترک نیز با امضای روسای جمهور دو کشور منتشر کردند.
مقامات عالی ایران و تاجیکستان صبح امروز پنجشنبه در حضور روسای جمهور دو کشور 22 سند و یادداشت تفاهم همکاری به امضا رساندند. همچنین بیانیه مشترک این سفر نیز توسط روسای جمهور 2 کشور به امضا رسید.
این 22 سند در حوزه‌های همکاری‌های دیپلماتیک، همکاری در زمینه توسعه حمل و نقل، مبارزه مشترک با فساد اداری، همکاری‌های آموزشی در حوزه گمرک، استاندارد، امنیت غذایی، حوزه زنان و خانواده، آمار، امور بایگانی و اسناد، فناوری دیجیتال، مطالعات مذهبی، خدمات اجتماعی، مهندسی ژنتیک، کشاورزی، همکاری‌های نوآورانه صنعتی و نمایشگاهی و ارتباطات از سوی مقامات مرتبط دو کشور امضا شد.


دکتر پزشکیان در نشست مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور تاجیکستان:

 


اجرای ابتکارهای جدید طراحی شده تأثیری شایسته در اشتغال و سطح رفاه مردمان ایران و تاجیکستان دارد
رئیس جمهور با بیان اینکه بسترهای لازم برای عبور از مرز نیم میلیارد دلاری تجارت ایران و تاجیکستان به راحتی قابل حصول است، گفت: دو کشور دارای ظرفیت‌های فراوانی برای تأمین بخش مهمی از کالاهای مورد نیاز یکدیگر هستند.
دکتر مسعود پزشکیان ظهر امروز پنجشنبه به وقت محلی در نشست مطبوعاتی مشترک با آقای «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان، ضمن تشکر از میزبانی و مهمان‌نوازی گرم وی اظهار داشت: طی سال‌های اخیر تحرک قابل توجهی را در جهت توسعه همکاری‌ها میان دو کشور شاهد هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به امضای 23 سند در حوزه‌های مختلف از جمله بهداشت دام، خدمات گمرکی، همکاری فراجا، سیستم‌های الکترونیکی، همکاری‌های هنری، فناوری اطلاعات، تمدید روادید، بیانیه مشترک و پیمان‌های مختلف میان مقامات دو کشور، افزود: امیدواریم با اجرایی‌سازی این اسناد، شاهد برداشتن گام‌های جدی در روند همکاری‌های دو کشور و رسیدن سریع به نقطه مطلوب باشیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه با توجه به مشخصات و متغیرهای موجود در اقتصاد دو کشور، منافع مشترک زیادی با تاجیکستان داریم، تصریح کرد: اجرای ابتکارهای جدید طراحی‌ شده قطعاً تأثیری شایسته در اشتغال و سطح رفاه عمومی مردمان‌مان خواهد داشت.
رئیس جمهور با بیان اینکه بسترهای لازم برای عبور از مرز نیم میلیارد دلاری تجارت در دو کشور به راحتی قابل حصول است، گفت: دو کشور دارای ظرفیت‌های فراوانی برای تأمین بخش مهمی از کالاهای مورد نیاز یکدیگر هستند، لذا به صورت مشترک در جهت رسیدن به مشارکت راهبردی در تمامی حوزه‌ها به ویژه موضوعات اقتصادی و تجاری تأکید می‌نماییم.
دکتر پزشکیان ارائه تسهیلات در مبادی ورودی و خروجی، برداشت موانع گمرکی و ایجاد فضای امن برای فعالیت بیشتر بخش خصوصی را از جمله مسائل مورد توجه دو طرف برشمرد و خاطرنشان کرد: به زودی شاهد برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور خواهیم بود و موضوعات مهم دوجانبه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و زیست‌محیطی مورد توافق قرار خواهد گرفت.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در ارتباط با بسیاری از موضوعات و تحولات منطقه‌ای از جمله در موضوع افغانستان مذاکره کرده‌ایم، اظهار داشت: افغانستان کشوری مهم در همسایگی ماست و رشد و ثبات این کشور را همسو با منافع خود می‌دانیم؛ حفظ امنیت مرزها برای ما مهم است.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه پیرامون تحولات منطقه و در رأس آن جنایات رژیم تروریستی صهیونیستی در غزه نیز گفتگو و رایزنی کردیم، افزود: ضمن محکومیت شدید کشتار مردم عادی و حمله به اماکن غیرنظامی، ضرورت پاسخگویی رژیم صهیونیستی در مقابل افکار عمومی و ورود نهادهای بین‌المللی در مذاکرات ما مورد تأکید قرار گرفت.


دکتر پزشکیان در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای تاجیکستان:
مسئولیت اجتماعی پزشکان در توجه اقشار آسیب‌پذیر باید در اولویت قرار گیرد


رئیس جمهور با تأکید بر اینکه رسیدگی و توجه ویژه به اقشار آسیب‌پذیر در حوزه سلامت به عنوان مسئولیت اجتماعی پزشکان باید در اولویت قرار گیرد، گفت: ما به عنوان مسئولین سلامت و سیاستگذاران این بخش باید کسانی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم که خطر بیشتری متوجه آنهاست و همچنین بستری فراهم کنیم که بتوانند از خطر رهایی یابند و با راحتی و رفاه بیشتری زندگی کنند.
دکتر مسعود پزشکیان ظهر امروز پنجشنبه به وقت محلی، طی سخنانی در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه پزشکی دولتی تاجیکستان (ابن سینا)، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این کشور و دیدار با جامعه پزشکی و نخبگان تاجیکستانی، با بیان اینکه یکی از دلایلی که بنده امروز در جایگاه ریاست جمهوری اسلامی ایران، در اینجا حضور دارم، سابقه فعالیت در حوزه سلامت بوده است، گفت: سلامت فقط بحث درمان بیماری نیست، بلکه ما پزشکان وظیفه داریم از عواملی که در بیماری تأثیر دارند نیز جلوگیری کنیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: همچنین باید تلاش کنیم اگر مردم بیمار شدند، سریعا بهبود پیدا کنند و دچار عارضه نشوند.
دکتر پزشکیان با این اینکه بنده یک جراح قلب هستم و می‌توانم مسئولیت خود نسبت به سلامت مردم را صرفا به عمل جراحی در بیمارستان تقلیل دهم، افزود: سلامت تنها با عمل کردن محقق نخواهد شد، ما که دغدغه سلامت مردم خود را داریم، دریافته‌ایم کسانی که فقیرتر، بی‌سوادتر و بی‌سرپرست بوده یا در مناطق دور افتاده هستند، بیشتر در معرض بیماری و مرگ و میرند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه رسیدگی و توجه ویژه به این اقشار آسیب‌پذیر در حوزه سلامت به عنوان مسئولیت اجتماعی پزشکان باید در اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: ما به عنوان مسئولین سلامت و سیاستگذاران این بخش باید کسانی را بیشتر مورد توجه قرار دهیم که خطر بیشتری متوجه آنهاست و همچنین بستری فراهم کنیم که بتوانند از خطر رهایی یابند و با راحتی و رفاه بیشتری زندگی کنند.
دکتر پزشکیان در ادامه نگاه ویژه به موضوع پیشگیری در حوزه سلامت را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: رسالت بزرگ ما و شما این است که عوامل تأثیرگذار در سلامت را ببینیم و مشکلات این بخش را به صورت ریشه‌ای حل کنیم.
رئیس جمهور افزود: ما برای خود هیچ هدفی را بالاتر از تأمین سلامت مردم خود و مردم جهان نمی‌بینیم، ما به هیچ مردم و کشوری با کینه و دشمنی نگاه نمی‌کنیم. کسانی که به دنبال جنگ و خونریزی در دنیا هستند و به حقوق دیگران تجاوز می‌کنند، به لحاظ فکری و ذهنی انسان‌های سالمی نیستند؛ ما از هر تنفر و خشونتی بیزاریم.
دکتر پزشکیان همچنین با قرائت شعری از مولوی شاعر شهیر پارسی زبان گفت: ما باید تلاش کنیم به جای آنکه بر رنج و درد مردم دنیا بیافزاییم، برای آنها پناه و تسکین دهنده باشیم.
رئیس جمهور در پایان بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه ارتباطات با کشور تاجیکستان در حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: ما برای توسعه و ارتقای سلامت در کشورهای خود و کشورهای منطقه آماده‌ایم و امیدواریم بتوانیم دست در دست هم این هدف را محقق سازیم.
دکتر پزشکیان در پایان حضور و سخنرانی خود، در دفتر یادبود دانشگاه علوم پزشکی «ابن سینا» نوشت: امروز به تاریخ 27 دی 1403 در روز دوم حضورمان به همراه تعدادی از وزرا و کارشناسان از دانشگاه «ابن سینای» دوشنبه تاجیکستان بازدید داشتیم و از تلاش‌های علمی و پیشرفت‌های پزشکی و نوع آموزش و تدریس و ارزیابی دانشجویان در این مرکز گزارشاتی را دریافت کردیم که باعث خرسندی بود که این دانشگاه قادر بود با بهترین روش‌های پیشرفته علمی به دانشجویان خود مهارت‌های لازم را منتقل نماید. از پذیرایی و مهمان‌نوازی که از ما داشتند کمال قدردانی را دارم و آرزوی موفقیت برای ریاست محترم دانشگاه و دانشکده و وزیر محترم دارم.


دکتر پزشکیان در همایش تجاری، سرمایه‌گذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان:
هم‌زبانی مردم ایران و تاجیکستان مزیت بزرگی برای تقویت همکاری‌های فیمابین است


رئیس جمهور با تأکید بر اینکه از طرف جمهوری اسلامی ایران عرض می‌کنم که آماده‌ایم هر گونه موانع احتمالی بر سر راه تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری با تاجیکستان را برطرف کنیم، گفت: ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط و همکاری‌ها در زمینه‌های علمی، تجاری، صنعتی، فناوری و کشاورزی و نیز تبادل تجربیات با تاجیکستان ندارد و از گسترش تعاملات و تقویت روابط به طور جدی استقبال می‌کند.
دکتر مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های سفر به تاجیکستان، بعد از ظهر امروز پنجشنبه به وقت محلی، در همایش تجاری، سرمایه‌گذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان با قدردانی از مهمان‌نوازی گرم برادر عزیز خود آقای «امامعلی رحمان» و نیز تجلیل از سخنان دلگرم‌کننده وی، اظهار امیدواری کرد که این دیدارها و رایزنی‌ها به تعمیق و صمیمی‌تر شدن روابط فیمابین منجر شود.
رئیس جمهور با اشاره به سابقه تاریخی چندین هزار ساله دو ملت ایران و تاجیکستان افزود: ما ملت‌هایی نیستیم که تازه ایجاد شده باشیم و بخواهیم برای خودمان سابقه تاریخی بسازیم، ما تاریخی طولانی از همسایگی و هم‌زیستی کنار یکدیگر داریم. من وقتی در خیابان‌ها و میدان‌های شما حرکت می‌کنم و ساختمان‌های شما را می‌بینم، همه نام‌ها و نشان‌ها برایم آشنا هستند، چرا که ما از کودکی و دوران مدرسه و دانشگاه از رودکی و فردوسی و سامانی خاطرات زیبا داریم.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه ما هر دو با همین تاریخ و فرهنگ بزرگ شده و رشد کردیم، تصریح کرد: لازمه تداوم و اعتلای این فرهنگ این است که ساختار مناسبی ایجاد کنیم که روابط ما بر پایه آن تقویت و تعمیق شود. کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی یکی از بسترهای مناسب تعمیق روابط همه جانبه دو کشور است که فعالیت شما در قالب آن می‌تواند به گسترش بیش از پیش و همه جانبه روابط و همکاری‌های فیمابین بیانجامد.
رئیس جمهور با اشاره به بخشی از سخنان همتای تاجیک خود در این همایش درباره موضوع گردشگری گفت: باید قوانین فعلی تردد شهروندان دو کشور به خصوص در زمینه فعالیت‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری، علمی، تکنولوژیک، گردشگری و فرهنگی را تسهیل کنیم تا به گسترش تعاملات و نیز تبادل تجارب و دستاوردها بیانجامد.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه کشورهایی که ارتباطات گسترده‌تری دارند، قوی‌تر از کشورهایی هستند که مرزهای بسته‌ای دارند، خاطرنشان کرد: هم‌زبانی ما مزیت و امتیاز بزرگی است که باید با تکیه بر آن روابط و همکاری‌های فیمابین را هر چه بیشتر تقویت کنیم. امیدوارم با محوریت کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بتوانیم برنامه‌ریزی‌های دقیق‌تری برای بهبود مقررات و قوانین و تسهیل تجارت و همکاری انجام دهیم و دو دولت نیز از این روند حمایت و پشتیبانی کنند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه از طرف جمهوری اسلامی ایران عرض می‌کنم که ما آماده‌ایم هر گونه موانع احتمالی بر سر راه تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری فیمابین را برطرف کنیم، اظهار داشت: ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط و همکاری‌ها در زمینه‌های علمی، تجاری، صنعتی، فناوری و کشاورزی و نیز تبادل تجربیات با تاجیکستان ندارد و از گسترش تعاملات و تقویت روابط به طور جدی استقبال می‌کند.
دکتر پزشکیان مردم ایران و تاجیکستان باید سرزمین‌ها و کشورهای یکدیگر خانه خود بدانند و در آن احساس غربت نکنند، افزود: اگر چنین وضعیتی ایجاد کنیم قطعا هم شما و هم ما برنده خواهیم بود؛ هم شما خواهید توانست امنیت، سلامت و رشد را در تمام زمینه‌ها با سرعت به پیش ببرید و هم ما می‌توانیم به سرعت در همه این زمینه‌ها رشد و پیشرفت کنیم.
رئیس جمهور با قدردانی از هماهنگی‌های موجود بین دو کشور در زمینه‌های اقتصادی و نیز همکاری‌های بین‌المللی تصریح کرد: از همسویی و تعامل سازنده کشور برادر و دوست تاجیکستان در مجامع و عرصه‌های بین‌المللی قدردانی می‌کنم و قطعا به شکل متقابل این همسویی را با تاجیکستان خواهیم داشت. امیدوارم چنین نشست‌هایی به رونق بیشتر تجارت و تعامل بین دو کشور بیانجامد و مقررات و قوانین نیز بیش از پیش این روند را در راستای منافع متقابل دو ملت تسهیل و تسریع کنند.

 

سفرنامه دوشنبه

هدر سایت
نیک تازه
خشت و آئینه
قیمت لحظه ای انواع ارز، سکه، طلا و ارزهای دیجیتال
فرداموتور
آخرین اخبار