به گزارش تارنمای «هیل»، دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در یک گردهمایی در ایالت ویرجینیا گفت: ایالتهایی مانند کالیفرنیا به دست آوردن رای مردم را سخت میکنند. وقتی دموکرات ها نیویورک، ایلینویز و کالیفرنیا را در اختیار دارند، به طور خودکار آرای مردمی به یک دموکرات میرسد، به دست آوردن رأی مردم در چنین شرایطی سخت است چرا که آنها سه ایالت بزرگ هستند.
هیل با اشاره به پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶(۱۳۹۳) تاکید کرد: ترامپ هم در آن سال در برابر هیلاری کلینتون، نامزد وقت دموکرات ها و هم در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۷) در برابر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، نتوانست آرای مردمی را کسب کند.
بنابر این گزارش، دموکراتها در ۵ انتخابات از ۶ انتخابات ریاستجمهوری گذشته که به سال ۲۰۰۰ (۱۳۷۸) بازمیگردد، رای مردم را به دست آوردهاند، اما جمهوریخواهان در سه مورد از این دوره ها در به دست آوردن آرای کالج الکترال موفق بوده و در نهایت پیروز انتخابات شده اند.
ترامپ با تکرار ادعاهای خود مبنی بر تقلب در رأیدهی، انگشت اتهام را سوی دموکراتها گرفته و تصریح کرد: "من دوست دارم حتی با وجود تقلب آنها، رای مردمی را به دست بیاورم. بگذارید تقلب کنند، این کاری است که آنها همواره انجام میدهند. آنها این کار را خیلی خوب انجام میدهند. آنها بسیار حرفه ای هستند، اما من فکر میکنم که ما شانس بسیار خوبی برای کسب رای مردمی داریم و فکر میکنم همه چیز بسیار جالب خواهد بود. "
هیل افزود: در رای گیری از طریق کالج الکترال هر کاندید برای پیروزی کافی است ۲۷۰ رای الکترال به دست آورد و کسب آرای مردمی لزوما به معنای راه یابی به کاخ سفید نیست. دموکراتها اخیراً قربانی این روند شدهاند، به این صورت که بارها در کسب آرای مردمی پیروز شده، اما نتوانسته اند آرای لازم برای پیروزی را در رای الکترال به دست آورند.
کارشناسان میگویند که کامالا هریس، معاون رئیسجمهور و نامزد دموکرات ها ممکن است نتواند به اندازه دموکراتهای گذشته آرای مردمی را کسب کند، زیرا تغییراتی در رایدهندگان باعث شده جمهوریخواهان در کسب آرای مردمی بهتر عمل کنند که البته این پیشرفت لزوماً به پیروزی در کسب آرای هیئت الکترال کمک نمیکند.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سه شنبه ۵ نوامبر سالجاری میلادی (۲۰۲۴۹) برابر با ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود و نظرسنجیها حاکی از رقابت فشرده میان کامالا هریس و دونالد ترامپ دو نامزد حزب دموکرات و جمهوریخواه به ویژه در ایالتهای میدان نبرد و نوسانی است.
یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص میدهد، رئیس جمهور میشود و به کاخ سفید راه مییابد.
هفت ایالت کلیدی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا عبارتند از: آریزونا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، نوادا و پنسیلوانیا.
۵۳۸ رأی کالج الکترال بین ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا تقسیم شده است. هر ایالت بسته به تعداد نمایندگان کنگره خود حداقل سه رای میگیرد. کرسی های کنگره به هر ایالت بر اساس جمعیت آنها اختصاص داده میشود. بنابراین، کوچکترین ایالتها سه رای کالج الکترال دارند (آنها دو سناتور و یک عضو کنگره دارند). واشنگتن دی سی نیز سه رای به خود اختصاص میدهد.
پرجمعیت ترین ایالت ها آرای الکترال بیشتری به خود اختصاص میدهند: کالیفرنیا ۵۴ رای الکترال به دست آورد (دارای دو سناتور و ۵۲ ناحیه کنگره)، تگزاس ۴۰، فلوریدا ۳۰، نیویورک ۲۸ و غیره. تقریباً در همه ایالت ها، نامزد پیروز تمام آرای الکترال را میگیرد. هر نامزدی که ۲۷۰ یا بیشتر رای الکترال به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور میشود.
این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری میشود و رئیس جمهور جدید در ۲۰ ژانویه سوگند یاد میکند.