menusearch
ireconews.com

رفع بخشی از ناترازی برق کشور با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس

جستجو
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ | ۱۱:۵۱:۴۳
۱۴۰۳/۷/۸ یکشنبه
(0)
(0)
رفع بخشی از ناترازی برق کشور با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس
رفع بخشی از ناترازی برق کشور با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرن، "محمود کریمی" در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس، باید توجه داشت که اگرچه نیروگاه‌های خورشیدی در مقیاس خانگی و صنایع کوچک بین پنج تا ۵۰۰ کیلووات ظرفیت دارند، اماوقتی به تعداد زیاد احداث شوند، حاصل‌ضرب ظرفیت به‌دست‌آمده می‌تواند به ماهانه چند صد مگاوات و سالیانه چند هزار مگاوات برسد.
وی به کشور آلمان به‌عنوان مثالی برای سرعت احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس اشاره کرد و گفت: در این کشور ماهانه یک‌هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس روی سقف خانه‌ها و کارخانه‌ها احداث می‌شود که به عدد ۱۴ هزار مگاوات در سال رسیده است.
ظرفیت سالانه ۱۴۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس در زمین‌های کشاورزی ایران
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا، درباره پتانسیل شرکت‌های پیمانکار خورشیدی در ایران برای رشد شتابان نیروگاه‌های خورشیدی، ادامه‌داد: در ایران نیز پتانسیل برای رشد شتابان نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس وجود دارد؛ به‌عنوان‌مثال در استان خراسان رضوی در طول یک ماه، ۴۰ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت متوسط ۱۰۰ کیلووات با مجموع چهار مگاوات در زمین‌های کشاورزی ایجاد شد.
کریمی خاطرنشان‌کرد: اگر ۳۰ استان کشور همین ظرفیت را به‌موازات استان خراسان رضوی احداث کنند، ماهانه ۱۲۰ مگاوات و سالیانه بیش از ۱۴۰۰ مگاوات ظرفیت خورشیدی ایجاد می‌شود.
ظرفیت سالیانه بیش از ۱۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس در صنایع کوچک
وی به پتانسیل صنایع کوچک برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد و گفت: در زمین‌های تنها ۲ شهرک صنعتی در استان کرمان حدود ۳۰ نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس با متوسط ظرفیت ۱۵۰ کیلووات و مجموع ظرفیت چهار مگاوات احداث شده است.
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا اضافه‌کرد: اگر در سایر شهرک‌های صنعتی (شهرک‌های خورشیدی) در کشور در طول یک سال همین تعداد نیروگاه احداث شود و با فرض ۱۰ شهرک صنعتی (خورشیدی) در هر استان (۳۰۰ شهرک صنعتی - خورشیدی در کشور)، به ظرفیت سالیانه نصب یک‌هزار و ۲۰۰ مگاوات در سال فقط با همین نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس می‌رسیم، درحالی‌که تعداد شهرک‌های صنعتی حدود سه برابر این مقدار است.
کریمی، درباره انتظارات بخش خصوصی از دولت خاطرنشان کرد: انتظار ما از سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی کشور این است که در توسعه شهرک‌های تخصصی خورشیدی در استان‌ها با سرعت بیشتری عمل کند و همچنین زمان پرداخت اقساط زمین برای نیروگاه‌های خورشیدی را مانند سال‌های گذشته به‌صورت ۱۲۰ماهه (۱۰ساله) در نظر بگیرد.
وی گفت: شرکت‌های توزیع برق تجربه و توانمندی انجام کارهای اداری و صدور مجوز را برای نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس دارند و از سال ۱۳۹۴ کارهای اداری نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس را در استان‌ها تحت سامانه "مهرسان" انجام داده‌اند.
عضو هیات مدیره انجمن ساتکا افزود: بنابراین با صلاحدید سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) می‌توان در خصوص شهرک‌های تخصصی خورشیدی در استان‌ها نیز اختیارات صدور پروانه‌های احداث و عقد قرارداد خرید تضمینی را به شرکت‌های توزیع برق سپرد تا ضمن تمرکززدایی از مرکز، شرکت‌ها با مراجعه سریع‌تر به شرکت‌های توزیع در محل استان خود بتوانند نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس را با سرعت بیشتری احداث کنند.
کریمی به برگزاری دومین همایش توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنایع (اینداست سولار ایران)، توسط انجمن سازندگان و تأمین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر ایران در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: در این همایش حدود ۶۰۰ نفر از واحدهای صنعتی، شرکت‌های فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و ارگان‌های مرتبط شرکت کردند که بزرگ‌ترین همایش انرژی‌های تجدیدپذیر در صنایع بود.
وی ادامه داد: در سخنرانی‌های کلیدی و در سه پنلی که در این همایش برگزار شد، موانع توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنایع کشور مورد بررسی کارشناسان بخش خصوصی و دولتی قرار گرفت.
کریمی در خصوص اطلاع‌رسانی به صنایع افزود: انجمن ساتکا تاکنون ۱۹ همایش در استان‌های کشور با هدف اطلاع‌رسانی به صنایع برگزار کرده است و همایش بعدی (بیستمین همایش) توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در صنایع، روز شنبه (پنجم آبان ۱۴۰۳) در استان کرمان با حضور صنایع استان، شرکت‌های تجدیدپذیر و ارگان‌های مرتبط از استان کرمان و کشوری برگزار می‌شود.