به نقل از کوینتلگراف، ایلان ماسک، که در حال بررسی هزینههای دولت آمریکاست، مدعی شده حداقل ۱۴ «کامپیوتر جادویی پولساز» را در نهادهای دولتی، از جمله وزارت خزانهداری، دفاع و بهداشت، شناسایی کرده که میتوانند پول را از هیچ ارسال کنند. او در پادکست «وردیکت» با سناتور تد کروز در ۲۷ اسفند گفت:
«ممکن است فکر کنید کامپیوترهای دولتی با هم هماهنگ هستند و اعداد و ارقام ارائهشده به سناتورها واقعیاند، اما در برخی موارد این ارقام تا ۵ تا ۱۰ درصد اشتباه دارند. به همین دلیل، این سیستمها را "کامپیوترهای جادویی پولساز" مینامم، چون میتوانند از هیچ پول بسازند».
در واکنش به این اظهارات، جیمسون لوپ، مدیر امنیت شرکت نگهداری بیتکوین کاسا، در بخش نظرات ویدئو نوشت: «بیتکوین این مشکل را حل میکند». طرفداران بیتکوین همواره از این ارز دیجیتال بهعنوان راهی برای مقابله با کاهش ارزش پول یاد کردهاند، چراکه عرضه آن محدود به ۲۱ میلیون واحد است، در حالی که ارزهای فیات میتوانند با چاپ پول افزایش یابند.
اتلاف منابع در دولت آمریکا
ماسک همچنین مدعی شده تحقیقاتش نشان داده که برخی نهادهای دولتی آمریکا تعداد بیشتری اشتراک نرمافزاری، رسانهای و کارت اعتباری نسبت به کارکنان خود دارند؛ در برخی موارد، تا دو برابر! او معتقد است که ۸۰ درصد این موارد ناشی از ناکارآمدی است، نه یک طرح فساد هدفمند. به گفته او، برخی شرکتها به اشتباه از دولت پول دریافت کردهاند و هیچکس پیگیر بازگرداندن این مبالغ نشده است.
«ما شاهد پرداختهایی از خزانهداری بودیم که هیچ توضیحی نداشتند. بعد متوجه شدیم قرارداد مربوطه مدتها پیش لغو شده، اما شرکت همچنان پول دریافت میکند. حالا این اتلاف منابع است یا فساد؟»
واکنشها و تأثیرات
بررسیهای ماسک در حوزه هزینههای دولتی باعث ایجاد واکنشهایی علیه او شده است. به گفته او، برخی تأسیسات تسلا در آمریکا هدف تخریب عمدی قرار گرفتهاند که بخشی از جنبش «سرنگونی تسلا» در اعتراض به اقدامات او برای کاهش هزینههای دولتی است.