نیوزویک در مطلبی با اشاره به چالشهای داخلی در برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و آلمان، وضعیت جاری را برای کشورهای حامی اوکراین بهنفع روسیه ارزیابی کرد.
به گزارش نشریه نیوزویک، ولادیمیر پوتین احتمالا ضرب المثل «هرگز فرصت بدست آمده از یک بحران را از دست نده» سرلوحه قرار داده و همزمان با بروز چالشهای داخلی در کشورهای فرانسه، آلمان، رومانی و کره جنوبی، از این وضعیت بهره میبرد.
نیوزویک با اعلام اینکه هرج و مرج قلب اتحادیه اروپا را آشفته کرده؛ بلوکی که تحریم هایش خاری در چشم نیات پوتین است، به فرانسه اشاره کرده است که امانوئل مکرون رئیسجمهوری آن، پس از استعفای میشل بارنیه نخستوزیر تازه منصوب شده که نتوانست رای اعتماد لازم را بدست آورد، به دنبال گزینه ای دیگر برای معرفی به پارلمان ملی است. در آلمان نیز دولت ائتلافی پس از برکناری وزیر دارایی این کشور از سوی اولاف شولتس صدراعظم، سقوط کرد. به گونهای که شولتس برای برکناری تا قبل از برگزاری انتخابات در ماه فوریه تحت فشار قرار گرفت.
ایته لوتم کارشناس سیاست فرانسه از دانشگاه وست مینستر لندن در این زمینه به نیوزویک گفت: «اندک هرج و مرج در اروپا هم به نفع پوتین است، حتی اگر سر منشا تمام این آشفتگی ها روسیه نباشد». وی سپس افزود: «هدف کنونی روسیه ایجاد تفرقه در اروپا و تضعیف هرگونه همکاری اروپایی مبتنی بر قوانین است».
این کارشناس مسائل سیاسی سپس خاطرنشان کرد: هرگونه بیثباتی در یکی از کشورهای بزرگ اروپایی، دستیابی به اجماع بر سر سیاستهای مشترک اقتصادی و به ویژه دفاعی را دشوارتر میسازد. لوتم سپس نبود دولت در فرانسه را از جمله این دشواری ها برشمرد و تاکید کرد که این وضعیت میتواند بر سیاسی ملی پاریس در قبال مسکو تاثیر بگذارد.
لوتم هرگونه تقویت حزب راست افراطی اجتماع ملی (RN) را در فرانسه، نشانه ای مثبت برای روسیه دانست و افزود: این حزب با سیاست روسیه همسو بوده و در گذشته نیز از حمایت مسکو برخوردار بوده است.
در رومانی به عنوان یکی از اعضای شرقی ائتلاف نظامی ناتو که پهپادهای روسی مدام در آنجا سقوط میکنند، مسکو متهم است که از کالین جورجسکو نامزد راست افراطی در دور اول انتخاباتی که نتایج آن از سوی دادگاه قانون اساسی باطل شد، حمایت کرده و نتایج را به نفع وی رقم زده است.
هرچند ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، این اتهامات را «بی اساس» خواند و آن را بخشی از کارزار روس هراسی غرب دانست.
در کره جنوبی، هزاران مایل آنسوتر از اروپا، تظاهرات در این کشور در اعتراض به یون سوک یول رئیسجمهوری به دلیل تلاش برای اعمال حکومت نظامی، ناآرامی های گسترده ای را در این کشور متحد آمریکا برانگیخته است. این وضعیت به ویژه همزمان با طرح ادعاها در مورد گسیل نیرو از کرهشمالی برای کمک به روسیه در جنگ مقابل اوکراین مورد توجه قرار گرفته است.
راشل بیتی ریدل از تحلیلگران سیاسی مستقر در نیویورک در این زمینه به نیوزویک گفت: تحولات سیاسی کره جنوبی میتواند پیامدهای قابل توجهی برای همسویی گسترده ژئواستراتژیک داشته باشد.
اریک گومز از اعضای ارشد اندیشکده مطرح «کیتو» به نیوزویک گفت: بی ثباتی سیاسی داخلی در کره جنوبی، فرانسه و سایر دموکراسی ها احتمالا مورد استقبال پوتین قرار میگیرد. وی در عین حال پیش بینی پیامدهای این وضعیت را دشوار دانست.
گومز خاطرنشان کرد که وضعیت جاری حاکم بر کشورهای یاد شده میتواند تا حدودی بر روسیه و جنگ در اوکراین تاثیر بگذارد. وی در عین حال تاکید کرد: بزرگترین بازیگر این صحنه آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آن است، بنابراین من فکر نمیکنم مسکو یا پیونگیانگ پیش از تحلیف ترامپ از آشفتگیها سوءاستفاده چندانی کنند.
وی در تشریح منظورش در مورد سوءاستفاده بیش از حد این دو کشور از وضعیت جاری، گفت: چنانچه به عنوان مثال کره شمالی به کره جنوبی حمله کند یا روسیه کاری برای تشدید تنش انجام دهد، ممکن است شانس گفتوگو با ترامپ را کاهش دهند.