«الجزیره انگلیسی» در تحلیلی با اشاره به اعلام حمایت «کامالا هریس» و «دونالد ترامپ» از رژیم صهیونیستی و عدم ارائه راهحلی برای پایان دادن جنگ در غزه و لبنان از سوی این دو نامزد تاکید کرد: راهیابی هر کدام از نامزدهای انتخاباتی آمریکا به کاخ سفید، سایه جنگ را از خاورمیانه دور نمیکند.
به گزارش الجزیره در ادامه به تشریح پیشینه و سناریوی احتمالی کامالا هریس، نامزد دموکراتها و دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان پرداخته و تاثیر راهیابی دو نامزد انتخاباتی آمریکا را این چنین شرح میدهد:
ترامپ صراحتاً گروه فلسطینی حماس را محکوم و در مقابل، تنها با گفتن این که "در جنگ سال گذشته بیش از ۴۳ هزار فلسطینی در منطقهای محاصره شده کشته شده اند" با مردم غزه ابراز همدردی کرده است.
نامزد جمهوریخواهان در جریان دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در ماه ژوئیه (تیرماه)، از وی خواست تا در برابر حماس پیروز شود. ترامپ گفت که کشتار در غزه باید متوقف شود، اما در عین حال تاکید کرد : نتانیاهو "می داند که دارد چه میکند. "
این گونه لفاظیها با اقدامات و سابقه ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری اش مطابقت دارد. دولت او شهر مورد مناقشه بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، موضوعی که خشم فلسطینیها را برانگیخت. او قراردادهای «عادیسازی» بین اسرائیل و چندین کشور عرب را بر اساس «توافق ابراهیم» پیش برده و از توافق هستهای ایران (موسوم به برجام) که اسرائیل نیز با آن مخالف بود، خارج شد.
در عین حال تنشهایی میان نتانیاهو و ترامپ وجود داشت. در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۷)، ترامپ "طرح صلح" را ارائه کرد که مستلزم سیستم دو دولتی به پایتختی فلسطین در بیت المقدس شرقی بود. فلسطینیها آن را به دلیل واگذاری بیش از حد سرزمینشان به اسرائیل محکوم کردند. این طرح در نهایت پس از آن که نتانیاهو تلاش کرد از آن برای اعلام الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اسرائیل استفاده کند، چیزی که ترامپ با آن موافقت نکرده بود- عملا از بین رفت. ترامپ بعداً به نشریه آمریکایی «اکسیوس» گفت: «خیلی عصبانی بودم از این که (این طرح) دست نیافتنیتر میشد».
ترامپ همچنان در آستانه انتخابات جاری درباره خاورمیانه و موضوع فلسطین و اسرائیل صحبت میکند. وی در روزهای پایانی مبارزات انتخاباتی خود، با وعده «صلح»، در تلاش است تا آرای جمعیت قابل توجهی از رایدهندگان لبنانی و عرب آمریکایی را، به ویژه در ایالت میشیگان را به دست آورد.
در سوی دیگر، کامالا هریس قرار دارد. وی در مقایسه با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، بیشتر در مورد نیاز به پایان دادن به رنج "غیر انسانی" مردم غزه و فشار برای آتشبس صحبت کرده است.
در ماه ژوئیه (تیرماه)، هریس به نتانیاهو گفت که در برابر رنج غزه "سکوت نخواهد کرد". با این حال در پایان گفت و گو با نتانیاهو، وی به خبرنگاران گفت: آنچه در غزه در ۹ ماه گذشته رخ داد، ویرانگر است. اما اسرائیل هم حق دارد از خود دفاع کند و نحوه انجام این کار مهم است.
گفته میشود که هریس خواهان صلح در مرز اسرائیل و لبنان است. با این حال او از شهادت سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان توسط اسرائیل در ماه سپتامبر(مهرماه) استقبال کرد.
این در حالی است که بسیاری از جوامع عرب و مسلمان ایالات متحده خاطرنشان کرده اند، با وجود همدردی هریس با مردم غزه، وی متعهد به توقف فوری جنگ اسرائیل علیه غزه نیست. برخی میگویند که او گامهای روشنی برای دستیابی به این هدف، مانند قطع حمایت نظامی از اسرائیل، ارائه نکرده است.
تحلیلگران میگویند که هریس نیز مانند بایدن از ارائه طرح دو دولتی کوتاهی کرده است.
رای دهندگان در جامعه عرب آمریکایی به پیروزی بایدن در سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۷) در ایالت های نوسانی کلیدی مانند میشیگان نقش مهمی داشتند، اما برخی اکنون به دلیل از دست دادن اعتماد به حزب دموکرات، قصد دارند به ترامپ رای دهند و یا اصلاً رأی نمیدهند.