معاملهگران بازار ارز با اشاره به شرایط سیاسی خاورمیانه و تقاضای فصلی، بر پیچیدگی معادلات تاکید دارند و معتقدند قیمت دلار امروز چشم به نوسانات درهم و تتر دوخته است.
بازار ارز در حالی معاملات امروز را آغاز میکند که روز سهشنبه، با نوسانات و تغییرات قابلتوجهی همراه بود و تلاش دلار برای فتح کانالهای بالاتر، با ممانعت مرزهای مقاومت همراه شد. درهم امارات نیز رکورد حباب دلاری را شکست و بیتکوین نیز با افت شدید روبهرو شد.
اخبار متناقض از آتشبس لبنان و تحرکات سیاسی در خاورمیانه تأثیر قابلتوجهی بر فضای بازار ارز گذاشت و نوسانات شدیدی را به دنبال داشت؛ خبری که در نهایت بامداد امروز به تایید رسید و از ساعاتی پیش نیز آغاز شده است.
در این میان، حباب دلاری درهم امارات با ثبت رکوردی بیسابقه، فشار تقاضای تجاری و محدودیت عرضه دلار را برجستهتر کرد و بهعنوان عاملی کلیدی در افزایش قیمتها ظاهر شد. از سوی دیگر، تقابل بین روند افزایشی قیمت دلار و افت شدید بیتکوین، فرصتی برای ایجاد استراتژیهای متنوع سرمایهگذاری فراهم کرد و سرمایهگذاران را به ارزیابی مجدد داراییهای خود در این شرایط متغیر واداشت.
با این حال، قیمت دلار هرات روز گذشته را با گپ مثبت بازگشایی کرد و در ادامه با نوسانات ناشی از رشد قیمت درهم، وارد کانال جدید شد اما نتوانست در این کانال تثبیت دهد و در پایان معاملات به کانال قبلی کاهش یافت و در دامنه 60 هزار تومان عقب نشست.
بازار رسمی نیز همانند بازار آزاد، با روند صعودی قیمت دلار و یورو همراه شد. طبق اعلام مرکز مبادله ایران، نرخ رسمی دلار با افزایش به 53 هزار و 143 تومان رسید، درحالیکه نرخ حواله دلار نیما نیز با رشد به 51 هزار و 696 تومان معامله شد. در بازار یورو، نرخ رسمی با افزایش نسبت به روز قبل به 55 هزار و 682 تومان رسید و حواله یورو نیز با ورود به کانال 54 هزار تومان، در سطح 54 هزار و 166 تومان قرار گرفت. علاوه بر این، قیمت درهم امارات در مرکز مبادله 14 هزار و 470 تومان تعیین شد و نرخ حواله آن نیز 14 هزار و 76 تومان اعلام شد.
از سوی دیگر، قیمت درهم امارات نیز با گپ مثبت بازگشایی شد و در نهایت با افزایش به 19 هزار و 180 تومان رسید. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز با رکورد بیسابقه 700 تومان همراه بود که از افزایش تقاضای تجاری و نوسانات بازار حکایت دارد. تحلیلگران معتقدند درهم امارات به دلیل تأثیرپذیری از تقاضای فصلی برای واردات، نقش مهمی در تعیین روند آتی دلار ایفا میکند.
بازار رمرزارزها نیز شاهد کاهش قیمت بین کوین بود. این رمزارز پس از شکستن کانال 95 هزار دلار، به محدوده 91 هزار دلار سقوط کرد و حمایت کلیدی در محدوده 90 هزار دلار را هدف قرار داد. تلاشهای این رمزارز برای بازگشت به کانال صعودی ناموفق بود. تحلیلگران معتقدند شکست حمایت 90 هزار دلار میتواند فشار فروش بیشتری را بر بیت کوین ایجاد کند. در مقابل، قیمت تتر به عنوان استیبلکوین اصلی، به 70 هزار و 550 تومان رسید که نشاندهنده افزایش تقاضا برای پوشش ریسکهای ارزی است.
با این همه، معاملهگران فنی پیشبینی میکنند قیمت درهم امارات در کوتاهمدت تحت تأثیر نوسانات نرخ دلار و تقاضای تجاری فصلی، در محدوده حمایتی 18 هزار و 900 تومان و مقاومت 19 هزار و 250 تومان نوسان خواهد داد و اگر قیمت بتواند مقاومت 19 هزار و 250 تومان را بشکند، احتمال حرکت به سمت 19 هزار و 400 تومان وجود دارد. در مقابل، در صورت شکست حمایت 18 هزار و 900 تومان، امکان افت به سطح 18 هزار و 750 تومان تقویت خواهد شد.
تحلیلگران بازارهای مالی نیز پیشبینی میکنند بازار ارز امروز با نوسانات ملایمی روبرو شود و قیمت دلار به مانند روزهای گذشته در محدودههای حساس حمایتی و مقاومتی قرار بگیرد. با این حال، اخبار سیاسی و اقتصادی همچنان از عوامل موثر بر بازار ارز هستند و هرگونه تغییر ناگهانی میتواند تأثیر مستقیمی بر قیمتها داشته باشد.
از سوی دیگر، قیمت درهم امارات و تتر نیز نقش تعیینکنندهای در جهتدهی به بازار ارز دارند. به ویژه درهم که با توجه به همبستگی بالای آن با دلار، هرگونه نوسان در قیمت آن میتواند به تغییرات قیمتی در دلار منجر شود.